Anamur »

Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, Fransa'da Finlandiya'yı Yenerek Şampiyonluk Elde Etti

Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, Fransa'da düzenlenen Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda Finlandiya'yı 81-69 yenerek ikinci kez dünya şampiyonluğunu kazandı.

Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, Fransa'nın ev sahipliği yaptığı Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası'nda büyük bir başarıya imza attı. Finalde Finlandiya ile karşılaşan takım, maçı 81-69'luk skorla kazanarak bir kez daha Dünya Şampiyonu unvanını elde etti. Geçmişte de 2009 yılında İstanbul'da düzenlenen şampiyonada Sırbistan'ı yenerek şampiyonluk yaşamış olan Doğa Koleji, bu kez de potanın doğa harikaları olarak anılmayı başardı. İlk yarıyı 37-26 önde kapatan takım, maça hızlı bir başlangıç yaptı. Doğa Koleji Spor Koordinatörü Tunç Dağal, elde ettikleri kupanın mutluluğunu ifade ederek, "Dünya basketbol şampiyonasında sıkıntılara rağmen grubu birinci tamamlayıp finale yükseldik. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.