Anamur »

Adana'da Kulak Temizliği Uzmanı Selahattin Türkoğlu, Kulak Temizliği Hakkında Bilinmesi Gerekenleri Açıkladı

Adana'da kulak temizliğinin uzman hekimler tarafından yapılması gerektiğini vurgulayan KBB Uzmanı Selahattin Türkoğlu, aksi takdirde ciddi sağlık sorunları yaşanabileceğine dikkat çekti.

Adana Batıkent Cerrahi Tıp Merkezi'nde görev yapan Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Selahattin Türkoğlu, kulak temizliğinin yanlış anlaşıldığını belirtti. Özellikle kulak içi temizliğinin uzman kontrolünde yapılması gerektiğini ifade eden Türkoğlu, aksi takdirde sağırlığa kadar gidebilecek hasarların oluşabileceğini söyledi. Normal kulak temizliğinin, yalnızca kulağın dış kısmındaki kirin temizlenmesiyle sınırlı olduğunu vurgulayan uzman, iç temizliğin ise ciddi zararlar verebileceğini belirtti. Kulak çöpü gibi araçların kulak iç kısmında kullanılmasının da yanlış olduğunu dile getiren Türkoğlu, bu tür temizliğin uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kulak Temizleme Cihazlarına Dikkat
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte havuz ve deniz suyunun kulağa kaçmasının enfeksiyonlara yol açabileceğini söyleyen Türkoğlu, ayrıca televizyonlarda reklamı yapılan kulak temizleme cihazlarının kullanılmaması gerektiğini de belirtti. Bu cihazların çoğunun düşük çekim gücüne sahip olduğunu ifade eden uzman, bu nedenle halkın bu cihazları satın aldıktan sonra kullanmakta zorlandığını söyledi. Kulak içi temizliğinin mutlaka uzman hekim gözetiminde yapılması gerektiğinin altını çizen Türkoğlu, halkı bilinçli olmaya davet etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.