Anamur »

Gaziantep Nizip'ten Diyadin'e Öğrencilerden Kardeşlik Kolisi Gönderildi

Nizip ilçesindeki öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları kitap ve okul malzemelerini Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki kardeş okula ulaştırdı.

Gaziantep’in Nizip ilçesindeki Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 9/C sınıfı öğrencileri, sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamak amacıyla kendi harçlıklarından biriktirdikleri paralarla kitap ve okul malzemeleri satın aldılar. Bu malzemeleri, kendilerine ‘Kardeş Okul’ olarak belirledikleri Ağrı'nın Diyadin ilçesindeki Türk Telekom Ortaokulu'na göndermeye karar verdiler.

Nizip Alkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Kıymet Taş, öğrencilerin bu duyarlı davranışını takdir ederek, "Öğrencilerim, odama gelerek, 'Bizim defterimiz, kitabımız var ama, olmayanlara ulaşmak için kendi aramızda topladığımız paralarla defter, kitap ve kalem gibi araç-gereçler aldık. Bunları kardeş okulumuza göndermek istiyoruz' dediler. Bu yaşta, bir öğretmen olmadan böyle bir duyarlılık göstermeleri beni çok duygulandırdı ve destek verdim," şeklinde konuştu. Öğrencilerin hazırladığı koliler, Diyadin Türk Telekom Ortaokulu’na ulaştırıldı ve orada görevli öğretmenler de bu yardımdan dolayı teşekkürlerini iletti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.