Anamur »

Afşin'de Yer Alan Eshab-ı Kehf Külliyesi UNESCO Aday Listesine Alındı

Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesine dahil edildi. Bu gelişme, Afşin Belediyesi tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yapılan başvuru ile gerçekleşti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Afşin Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na yaptığı başvurunun olumlu sonuçlanması ile Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası aday listesine alındığını duyurdu. Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, bu gelişmenin şehir için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtti. Başkan Güven, "Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin aday listeye alınması, ilimiz için tarihi bir an. Uzun bir çalışma sürecinin ardından bu başarıyı elde ettik," ifadelerini kullandı.
Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ise, Eshab-ı Kehf’in UNESCO geçici listesine alınmasını önemli bir aşama olarak değerlendirdi. Aksoy, "Asıl listeye girmesi durumunda bu yapı, bölgenin tanıtımında büyük katkı sağlayacak," dedi. Ayrıca, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması için destek verenlere teşekkür eden Başkan Güven, bu süreçteki çalışmaların devam edeceğini vurguladı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.