Anamur »

Kocaeli İzci Grubu, Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı için düzenlenen kampa katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor izcileri, Türkiye İzcilik Federasyonu'nun düzenlediği Çanakkale Milli Bilinç kampında bir araya geldi. Eğitimci lider İsmail Önder Samur'un önderliğinde 85 izci, Eceabat'taki Kocadere Köyü'nde yer alan kamp alanında buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor'un izcileri, Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yılı kapsamında Türkiye İzcilik Federasyonu'nun "Dedeciğim Ben geldim" temalı düzenlediği Milli Bilinç kampına katıldı. Kamp, eğitimci izci lideri İsmail Önder Samur'un başkanlığında gerçekleştirildi ve 85 izci bu etkinlikte yer aldı. Katılımcılar arasında Ertan Silan, Alper Önder Döner, Fatih Akbaş, İlhami Özkan, Selma Samur, Gülden Parlak, Hacer Ünsal ve Zeynep Balgay gibi isimler bulunuyor. Ayrıca, Makedonya, Bosna-Hersek, Lübnan ve Suriye'den gelen izcilerle birlikte Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen izciler de etkinliğe katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, kamp alanını ziyaret ederek izcilerle bir araya geldi. Kampın ardından, 57. Alay Vefa Yürüyüşü için hazırlıklar başladı. Bu kapsamda, izcilerin saçlarına kına yakıldı ve tüm şehit düşen 57. Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası dağıtıldı. "Çifte ezan" ve Yasin-i Şerif okunmasının ardından, sabah namazı kılındı. İzciler, sabah 06.00'da Conkbayırı güzergahına doğru yürüyüşe geçti. Atlı süvari birliklerinin de katıldığı yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüş, 1.5 saat sonra Conkbayırı'nda sona erdi ve izciler, şehit dedelerinin izinde yürümenin gururunu yaşadı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.