Anamur »

İzmir Bayraklı'da DİSK Tarafından İşçi Gecesi Etkinliği Yapıldı

İzmir Bayraklı'da düzenlenen işçi gecesine, DİSK ve belediye temsilcileri katıldı. Etkinlikte sendikalı işçilerin sayısı ve örgütlenme konuları ele alındı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, Devrimci İşçi Konfederasyonu (DİSK) tarafından bir işçi gecesi düzenlendi. Bu etkinlik, Bayraklı'daki Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Gecede, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve birçok yerel yetkili ile belediye çalışanları yer aldı.

Başkan Hasan Karabağ, işçi sendikalarının önemine vurgu yaparak, sendikalaşmanın doğru bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında, Türkiye'deki işçi hareketlerinin tarihine değinen Karabağ, 1977'deki Taksim olaylarına ve Soma'daki maden faciasına atıfta bulundu. Ayrıca, sendikalı işçi sayısının azaldığına dikkat çekerek, iktidarın işçi hareketlerini baskıladığını belirtti. Karabağ, işçi sınıfının siyasi temsilcilerinin olması gerektiğini vurguladı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun Mesajı
DİSK Genel Başkanı Kani Beko ise, etkinlikte yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Karabağ’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Beko, 1977'deki olayların Türkiye'deki işçi hareketleri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından Yel Değirmeni grubu sahne aldı ve işçilerle birlikte halay çekildi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.