Anamur »

Mersin'de Psikolog Barış Gürkaş, Mutsuzluğun Depresyon Olmadığını Açıkladı

Mersin'de Psikolog Barış Gürkaş, mutsuzluk ile depresyon arasında önemli farklar olduğunu belirtti. Her mutsuzluk hali depresyon olarak değerlendirilmemeli, depresyonun tanısı için çeşitli kriterler gerekmektedir.

Mersin'de faaliyet gösteren psikolog Barış Gürkaş, gündelik yaşamda karşılaşılan mutsuzlukların depresyon olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurguladı. Gürkaş, “Depresyon, günümüzde en yaygın ruhsal rahatsızlıklardan biri olarak kabul ediliyor. Ancak, depresyonda olduğunu düşünenlerin sayısı, gerçekte bu rahatsızlığa sahip olanlardan çok daha fazla" dedi. Psikolog, bir kişinin depresyon tanısı alabilmesi için uzman gözetiminde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.


Gürkaş, depresyonun tanısının konulabilmesi için uzmanların, kişinin ruh hali, geçmiş öyküsü ve seanslarda yapılan gözlemleri dikkate aldığını ekledi. Günlük yaşamda karşılaşılan kısa süreli üzüntülerin depresyon anlamına gelmediğini belirten Gürkaş, “Kişinin depresyonda olup olmadığını anlayabilmek için depresyon kriterlerinin karşılanması gerekir” ifadelerini kullandı.


Depresyon Hakkında Bilgi
Depresyon, dünya genelinde yaklaşık 350 milyon insanın mücadele ettiği ciddi bir rahatsızlıktır. Bu durum, yalnızca ruh hali üzerinde değil, aynı zamanda fizyolojik olarak da etkilere yol açar. Ciddiye alınmadığında, kişinin yaşam kalitesini önemli ölçüde düşürebilir ve çevresindekilerin yaşamını da olumsuz etkileyebilir.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.