Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, İngiltere'den ödül aldı.
Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, İngiliz Society of Dyers and Colourists tarafından “2014 Araştırma Madalyası” ile ödüllendirildi. Ozonlama yöntemiyle çevre dostu bir yaklaşım sergileyen Eren, Türkiye'den bu ödülü alan ilk araştırmacı oldu.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Hüseyin Aksel Eren, İngiltere merkezli Society of Dyers and Colourists (SDC) tarafından yapılan değerlendirmede “2014 Research Medal” ile ödüllendirildi. Bu madalya, tekstil alanındaki araştırmalara katkıda bulunan bilim insanlarına 1908 yılından beri verilmektedir. Prof. Dr. Eren, Türkiye’den bu ödülü alan ilk araştırmacı olma özelliğini taşıyor.
Ozonlama Yöntemi ile Başarı
Prof. Dr. Eren, polyesterin boyama sonrası temizlenmesinde daha sürdürülebilir bir yöntem olan ozonlama işlemi uygulayarak, atık yükünü %88 oranında azaltmış ve iş gücü ile süreç süresinde %68 tasarruf sağlamıştır. Ozonlama yöntemi, toplam maliyette ise %83 tasarruf imkanı sunmaktadır.
Ödül töreni, 22 Nisan 2015 tarihinde Londra Dyers’ Hall’da düzenlenen gala yemeğinde gerçekleştirildi. Prof. Dr. Eren’e ödül, Prime Warden Mr. James Crockatt tarafından takdim edildi.
Rektörden Tebrik
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, bu önemli başarıdan dolayı Prof. Dr. Eren’i tebrik ederek, çalışmalarının devamını diledi.