Anamur »

Van Başkale'de HDP'lilerin Saldırısına Uğrayan AK Partililer Açıklama Yaptı

Van Başkale'de HDP'lilerin saldırısına uğrayan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, saldırının ilçeye hizmet gelmesini istemeyen gruplar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.

Van'ın Başkale ilçesinde, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda ve Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, taziye ve esnaf ziyareti sırasında HDP'lilerin saldırısına maruz kaldı. Alınan bilgilere göre, HDP Van Milletvekili Adayı Lezgin Botan’ın kardeşi Selahattin Bozkurt ve diğer HDP temsilcileri, esnaf ziyaretleri sırasında grubu provoke ederek saldırı gerçekleştirdi. Zahir Soğanda, bu tür saldırıların, AK Parti'nin ilçeye hizmet getirmesini istemeyen kişiler tarafından yapıldığını belirtti. Ziyaret sırasında hakarete uğradıklarını, taziye sırasında bile saldırganlıklarının sürdüğünü ifade eden Soğanda, emniyetin devreye girmesiyle birlikte durumu kontrol altına aldıklarını vurguladı.


Faruk Alpaslan: “Taziye Ziyaretinde Saldırı Var”


AK Parti Van Milletvekili Adayı Faruk Alpaslan, taziye ziyaretleri sırasında yaşanan saldırılara ve hakaretlere dikkat çekti. Alpaslan, “Taziye ziyareti sırasında dahi bu kadar saldırganlık olmamalı, bu durumu kınıyorum” dedi. Ayrıca, Başkale esnafının huzursuzluktan ve haraç alma uygulamalarından bıktığını da sözlerine ekledi. “Bu zihniyete halk sandıkta gereken dersi verecektir” şeklinde konuştu.


Başkale'ye Hizmet Getirme Vurgusu


Alpaslan, Başkale halkına hizmet etmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti. “Bu toprakların çocuğuyum, ilçeme hizmet getireceğim. Hiçbir tehdit bizi durduramaz” ifadesini kullandı. Ayrıca, Başkale Yüksek Okulu ve diğer yatırımlar konusunda planları olduğunu, halkla buluşarak projeleri hayata geçireceklerini belirtti. Alpaslan, “Biz sevgi seli akıtarak, bu bölgeye hizmet edeceğiz. Saldırganların bu tür davranışları, halkın iradesine engel olamaz” dedi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.