Mersin Yenişehir Belediyesi Budanan Dalları Geri Dönüşüme Kazandırıyor
Mersin Yenişehir Belediyesi, budanan ağaç dallarını öğütmek için yeni bir makine edindi. Öğütülen dallar, park ve yeşil alanlarda gübre olarak kullanılıyor.
Mersin’in merkez ilçesi Yenişehir Belediyesi, çevre dostu bir uygulama olarak budanan ağaç dallarını geri dönüşüme kazandırmak amacıyla ağaç öğütme makinesi temin etti. Bu makine ile öğütülen ağaç dalları, bitkilerde ve yeşil alanlarda gübre olarak kullanılacak.
Yenişehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaçların sağlıklı gelişimini desteklemek üzere, yol kenarları, yeşil alanlar ve parklardaki kurumuş veya zarar veren ağaçları budama çalışmalarını sürdürüyor. Budanan dallar, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından öğütülerek geri dönüşüm sürecine dahil ediliyor.
Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç, bu konuda yaptığı açıklamada, “Ekiplerimiz planlı bir şekilde ağaç budama işlerini gerçekleştirmektedir. Yeni aldığımız ağaç öğütme makinesi sayesinde, mevcut park ve yeşil alanlarımızdaki budanan dalları geri dönüşüme kazandırıyoruz. Elde edilen talaş ve kırıntıları, fidanlığımızdaki bitkilerde ve parklarımızda gübre olarak kullanıyoruz” şeklinde bilgi verdi.