Anamur »

Yerköy'de Türk Harflerinin Öyküsü Konulu Konferansta İlgi Yoğundu

Yerköy'de gerçekleştirilen "Türk Harflerinin Öyküsü" konferansında, Türk dili ve tarihi üzerine bilgilendirmeler yapıldı.

Türk Dili Derneği ve Türk Eğitim-Sen Yerköy İlçe Temsilciliği tarafından düzenlenen "Türk Harflerinin Öyküsü" konulu konferans, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu'nda yapıldı. Etkinliğe Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Seyfi Bayrak, Yerköy İlçe Temsilcisi Hasan Buğra Karaca, siyasi parti temsilcileri ve kalabalık bir vatandaş grubu katıldı. Konferansta, Türk Dili Derneği Başkan Yardımcısı Cafer Uluç ve Dernek Danışmanı Fatih Emiroğlu, Orhun Yazıtları ile Göktürkçe'nin özellikleri hakkında çeşitli bilgiler sundu. Ayrıca, Yazı Yolcusu Hayri Tekgöz, Türklerin kullandığı yazı düzenekleri ve hat sanatı arasındaki ilişkiye dair örnekler paylaştı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.