Anamur »

Ordu Ünye'de Derenin İlaçlanması Sonrası Balık Ölümleri Gerçekleşti

Ordu'nun Ünye ilçesinde, dere ilaçlaması sonrası çok sayıda balık ölümü meydana geldiği iddia edildi.

Ünye ilçesindeki Gürecülü Mahallesi'nden geçen Söğütlü Deresi'nde, yüzlerce balığın su yüzeyine çıktığı gözlendi. Balık ölümlerinin nedeni ise henüz netleşmedi. Olayla ilgili endişelerini dile getiren vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yapılan ilaçlama çalışmalarının balık ölümlerine neden olduğunu öne sürdü.


Belediye, yaz aylarında artan sivrisineklerle mücadele için önlemler almıştı. Ancak vatandaşlar, sivrisinekle mücadele ederken diğer canlıların zarar görmemesi gerektiğini belirterek, bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladılar.


Balık ölümleriyle ilgili Ünye İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü inceleme başlattı. Yapılacak incelemelerin ardından balıkların ölüm nedeninin kirlilikten mi yoksa ilaçlamadan mı kaynaklandığı netleşecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.