Giresun'da Geleneksel Giresun Günleri Renkli Görüntülere Ev Sahipliği Yaptı
Giresun'da düzenlenen Giresun Günleri, 500 dernek ve vakfın katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Siyaset ve iş dünyasından birçok isim etkinlikte yer aldı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Giresun Valiliği'nin himayesinde Giresun Federasyonu tarafından Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Giresun Günleri, 1 Mayıs'ta Eyüp Meydanı'ndan mehteran eşliğinde fındık dağıtımıyla başladı. Etkinlik, binlerce hemşehrinin katılımıyla gerçekleşirken, siyaset ve iş dünyası da yoğun ilgi gösterdi. Açılışın ilk gününde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu etkinlikte yer aldı. Ayrıca Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Giresun Günleri'ne katılanlar arasındaydı.
Öne Çıkan Bakanlar Canikli ve Eroğlu
Giresun Günleri'nde Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, katılımcılardan en fazla ilgi gören isimler oldu. Bakan Eroğlu, kepenek giyip kemençe çalarken, Bakan Canikli de davul zurna eşliğinde horon oynadı ve ekmek içi helva dağıttı. Ayrıca, Giresun'da iki yıl görev yapmış olan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de etkinliğe katılarak, Giresun’un kalbinde her zaman özel bir yer tutacağını ifade etti.
Kültürel Değerler Ön Plana Çıkarıldı
Etkinlik kapsamında İstanbul'daki gurbetçilerin memleket özlemini dindirmek amacıyla Feshane'nin ortasına Giresun köy evi inşa edildi. Ayrıca, Giresun fındığı, yöresel ev yemekleri ve Görele dondurması gibi birçok kültürel öğe ziyaretçilere sunuldu. Etkinlik boyunca kemençe ve davul zurna sürekli çalarak katılımcılara keyifli anlar yaşattı.