Anamur »

Trabzon'da Kuyumculuk Sektörü Dubai Fuarı'nda Ürünlerini Tanıttı

Trabzon'un el yapımı altın hasır ve telkari ürünleri, Dubai'deki fuarda dikkat çekti. Ekonomi Bakanlığı destekli proje kapsamında katılan Trabzonlu kuyumcular, önemli ihracat bağlantıları kurdu.

Trabzon'da üretilen el yapımı altın hasır ve telkari ürünleri, Dubai'deki Vicenzaora Fuarı'nda sergilendi. Ekonomi Bakanlığı'nın desteklediği “Trabzon Kuyumculuk Sektörü Dünyaya Açılıyor” projesi çerçevesinde, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TTSO) organizasyonu ile 5 firma ve 10 temsilci, fuara katıldı. TTSO Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman, fuarda 40 ülkeden 700 sektör temsilcisinin yer aldığını belirtti ve memnuniyetini dile getirdi. Kahraman, fuarın İtalya, Hindistan, Hong Kong, Yunanistan, Kore, Tayland, Amerika ve Türkiye gibi ülkelerden katılımcılarla renkli geçtiğini ifade etti. Ayrıca, Trabzon Kuyumculuk Kümelenmesi Projesi'nin, ihracat danışmanlığı ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri ile güçlendirileceğini vurguladı. Kahraman, tüm kuyumcuları projeye katılmaya davet ederek, yurt dışında Trabzon'un ve Türkiye'nin daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi gerektiğini belirtti. Gelecekte Hong Kong ve Amerika gibi hedef ülkelerde fuarlara katılma planları yapıldığını da sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.