Anamur »

Erzurum Yakutiye'de Hastaneyi Basan 15 Kişi 5 Güvenlik Görevlisini Darp Etti

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde hastaneyi basan 15 kişilik grup, 5 özel güvenlik görevlisini darp ederek yaraladı. Olayın ardından saldırganlar kaçarken, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Olay, 5 Mayıs 2015 tarihinde Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde saat 18.00 sıralarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, hastaneye gelen bir hasta, güvenlik görevlileri yardımıyla muayene için doktorun yanına götürüldü. Hasta muayene edilirken, yakınlarının dışarıda beklemeleri istendi. Bu talep üzerine hasta yakınları, güvenlik görevlilerine itiraz ederek hastaneden ayrıldılar.


Kısa bir süre sonra, hastaneden ayrılan iki kişi, 40 dakika içinde bir minibüsle geri dönerek yaklaşık 15 kişilik bir grup oluşturdu. Ellerinde döner bıçağı, demir ve sopalar bulunan bu grup, hastane önünde bulunan özel güvenlik görevlilerine saldırarak darp ettiler. Olay, güvenlik kameralarına yansıdı ve 5 güvenlik görevlisi yaralandı. Saldırganlar olaydan sonra kaçarken, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.


Özel Güvenlik Görevlileri Olayı Kınadı


Hastanede görevli özel güvenlikler, yaşanan saldırıyı kınayarak basın toplantısı düzenlediler. Öz-İş Sendikası Erzurum İl Temsilcisi Lokman Çolak, güvenlik görevlilerinin hastaya yardım ederken saldırıya uğradıklarını ifade etti. Çolak, "Bu tür saldırılar kabul edilemez. Bizler haklarımızın ve emeklerimizin sömürüldüğü bir düzende çalışıyoruz," dedi.


Saldırıya Uğrayan Güvenlik Görevlisi: Şaşkınlık Yaşadık


Yaşanan olayda yaralanan bir güvenlik görevlisi, hastaneye gelen bir hastaya yardım ettiklerini ve sonrasında yakınlarının saldırısına uğradıklarını belirtti. "Bizim suçumuz, hastaya yardım etmek miydi? Bu saldırıyı kınıyoruz," diye konuştu.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.