Anamur »

İstanbul'da Bestami Yazgan Şiir Yarışması Sonuçları Açıklandı

Bestami Yazgan anısına düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenler belli oldu. Yarışmaya 284 şiir katıldı ve birinciliği Rize'den Mahmut Tahir Yıldıran kazandı.

1. Bestami Yazgan Şiir Yarışması'nın sonuçları, Bestami Yazgan’ın yıllardır öğretmenlik yaptığı İhlas Koleji tarafından açıklandı. Toplam 284 şiirin katıldığı yarışmada, Rize Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Mahmut Tahir Yıldıran’ın “Biliyor musun?” adlı şiiri birinci oldu.


Yarışmada Antalya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Selvinaz Taşdemir ikinci, Kocaeli Kamer Öncel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nden Dilara Adak ise üçüncü oldu. Şiirlerin değerlendirilmesi için kurulan jüri, İhlas Koleji öğretmenleri Dr. Hayrettin Sağdıç, Fatih Ceylan ve Ahmet Rasim Akdağ ile şairler Yusuf Dursun ve Ahmet Efe'den oluştu.


Dereceye giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra ilk ona giren tüm katılımcılara Nar Yayınları tarafından Bestami Yazgan'ın dört şiir kitabı hediye edilecek. Ödül töreni, 13 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecektir.


Ödül töreninin organizasyonunu üstlenen İhlas Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hamdi Özakay, “Bu yarışmanın ilk defa yapılmasına rağmen katılım oldukça yüksek oldu. Gençlerimiz büyük bir ilgi gösterdi.” dedi. Ayrıca, Bestami Yazgan’ın eğitmenlik kariyerine ve edebi eserlerine vurgu yaparak, “Bu yarışma sayesinde yeni şairler yetişecektir.” ifadelerini kullandı.


Bestami Yazgan ise, “İhlas Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen bu yarışma sanat hayatımda unutulmaz bir yer edindi. Katılımcılardan büyük şairler çıkacağına inanıyorum.” diyerek teşekkürlerini iletti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.