Anamur »

Baykonur'dan Gönderilen Rus Kargo Aracı Kontrolden Çıktı

Baykonur'dan fırlatılan Rus kargo aracı, Uluslararası Uzay İstasyonu'na gıda ve hediyeler götürürken kontrolden çıkarak dünyaya düştü.

Geçtiğimiz hafta Salı günü Baykonur uzay üssünden fırlatılan Progress M-27M adlı Rus kargo aracı, fırlatma sonrası yaşanan teknik sorunlar nedeniyle kontrolden çıktı ve Dünya'ya düştü. Araç, Uluslararası Uzay İstasyonu'na bilimsel materyallerin yanı sıra su, gıda maddeleri ve 9 Mayıs Zafer Günü için özel objeler taşıyordu. Atmosfere girdiğinde büyük kısmı yanarak yok olan aracın geri kalan parçalarının Pasifik Okyanusu’na düştüğü bildirildi. Rus uzay dairesi Roskosmos, olayla ilgili bir soruşturma başlattı ve raporun önümüzdeki hafta Perşembe günü açıklanacağı duyuruldu.


Gönderim sırasında roketin ateşleme sisteminde sorun yaşandığı ve iki antenin açılmadığı belirtildi. Bu durum, aracın navigasyonunu etkileyerek yörüngesini kaybetmesine neden oldu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.