Anamur »

Rize Güneysu'da Yapılan Panelde Türkiye'yi 28 Şubat Mağdurlarının Yönettiği Vurgulandı

Rize'nin Güneysu ilçesinde düzenlenen panelde, Türkiye'nin 28 Şubat mağdurları tarafından yönetildiği ifade edildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuşmasında bu durumu detaylandırdı.

Rize’nin Güneysu ilçesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın babasının adını taşıyan Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, Yedi Renk Tek Yürek Platformu tarafından 2. Güneysu Buluşması düzenlendi. Etkinlikte 81 ilden gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile "Yeni Demokratik Anayasa Temelli Başkanlık Sistemi Paneli" gerçekleştirildi. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un yanı sıra TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, gazeteci yazarlar Markan Esayan ve Orhan Miroğlu gibi önemli isimler panelist olarak yer aldı.

Ethem Sancak, panel öncesinde yaptığı konuşmada başkanlık sistemini savundu. Sancak, 20 yıldır bu sistemi desteklediğini belirterek, Türkiye’nin 28 Şubat mağdurlarının yönettiğini vurguladı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş da, geçmişteki darbe dönemlerine atıfta bulunarak, bugün 28 Şubat mağdurlarının ülkeyi yönettiğini ifade etti. Kurtulmuş, yeni bir anayasaya geçişin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin bu süreçte başkanlık sistemine geçişinin gerekliliğini vurguladı.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, Türkiye’nin 2014 yılından bu yana başkanlık sistemine geçtiğini belirtti. Gazeteci yazar Orhan Miroğlu ise, muhalefetin başkanlık sistemine karşı çıkmasının nedenini, lider eksikliğine bağladı. Miroğlu, başkanlık sisteminin uygun olmasının, ancak bu sisteme uygun bir liderin varlığına bağlı olduğunu dile getirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.