Siyaset »

Malatya'da Efkan Ala, "Paralel darbe yapamazlar" diyerek muhalefeti eleştirdi.

Eski İçişleri Bakanı Ala, Malatya'da düzenlenen panelde muhalefetin sistemden beslendiğini ifade etti. Yeni Anayasa ile Türkiye'nin demokrasisinin güçleneceğini vurguladı.

Malatya'da 4. Anadolu Malatya Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen panelde İçişleri eski Bakanı ve Erzurum milletvekili adayı Efkan Ala ile Başbakanlık Başdanışmanı ve Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan konuşmacı olarak yer aldı. Panelin moderatörlüğünü üstlenen Özhan, AK Parti iktidarının 2002 sonrası Türkiye'de büyük bir devrim yarattığını belirtti.

Ala, muhalefeti eleştirerek, "Hem sistemden besleniyorlar hem de sistemin ürettiği sorunlardan yararlanıyorlar" dedi. 7 Haziran seçimlerinde kendilerine güç verilmesi durumunda yeni Anayasa yapacaklarını ifade eden Ala, "Bundan sonra öyle siyasi otobanlar yaparız ki önümüze çukur çıkaramazlar" dedi.

Yeni Anayasa ile birlikte Türkiye'nin geri dönülemez bir şekilde demokratik bir yapıya kavuşacağını belirten Ala, muhalefetin sorunları dile getirmekten öteye geçmediğini savundu. "Problemleri görüyoruz ama çözüm önerileri yok" diyen Ala, çözüm odaklı bir sistemin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.

Panelin sonunda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ala'ya kayısı hediye etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.