Güncel »

Kilis'te İspanyol Gelin ve Türk Damat, Geleneksel Düğün Töreniyle Evlendi

Kilis'te düzenlenen düğün töreninde Türk ve İspanyol kültürü buluştu. Ferhat Güven ve Rogvel Diegvez Amado'nun düğününe İspanya'dan gelen arkadaşları da katıldı.

Kilis'te, Ferhat Güven (25) ile İspanya vatandaşı Rogvel Diegvez Amado (25) düzenlenen düğünle hayatlarını birleştirdi. İki yıl önce Erasmus programı kapsamında Polonya'da tanışan çift, Kilis Saklı Bahçe'de gerçekleştirilen geleneksel Türk düğününde bir araya geldi.

Amado, Türk kültürüne adapte olurken, düğünde geleneksel oyunlar sergilendi ve konuklarla birlikte dans edildi. Düğün sonrası pasta kesildi ve resmi nikah töreni gerçekleştirildi. Çiftin, 25 Ağustos'ta İspanya'da başka bir düğün yapmayı planladıkları öğrenildi.

Damat Ferhat Güven, "Diegvez Amado ile 2 yıldır birlikteyiz. Ortak dilimiz İngilizce. Kendisiyle çok mutluyum" dedi. Gelin Rogvel Diegvez Amado ise Türkiye'yi çok sevdiğini, Türk yemeklerine hayran kaldığını ve burada kendisini çok iyi hissettiğini ifade etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.