Akdeniz »

Bursa İnegöl'de Yapılan Kazılarda Tarihi Bir Lahit Ortaya Çıktı

Bursa İnegöl'de gerçekleştirilen kazılarda tarihi bir lahit bulundu. Romalı bir lahit olduğu tahmin edilen eser, altyapı çalışmaları sırasında iş makinesi tarafından ortaya çıkarıldı.

İnegöl ilçesinde son iki aydır devam eden kazı çalışmaları sırasında, Karalar mevkiinde tarihi bir lahit bulundu. Roma dönemine ait olduğu düşünülen lahit, altyapı için kazı yapan iş makinesinin kepçesine takıldı. İşçiler, taşın tarihi eser olabileceğini fark ederek İnegöl Jandarma Komutanlığı ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma, lahdin önemli bir tarihi eser olabileceğini belirterek Bursa Müze Müdürlüğü'ne bilgi verdi. Kepçe yardımıyla toprak altından çıkarılan lahit, daha sonra müzeye gönderildi. Üzerindeki tarak ve orak figürleri, lahdin bir kadına ait olduğunu düşündürüyor.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.