Zonguldak'ta CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, projeleri hakkında açıklamalarda bulundu ve halkı bilgilendirdi.
Zonguldak'ta bir miting düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, projelerinin akılcı olduğunu belirterek, halkı bilgilendirdi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta gerçekleştirdiği mitingde, "Bizim projelerimiz akılcı projelerdir. Bir şeyi yapıyorsak bütün ayrıntılarını düşündük" diyerek, partisine destek istedi. Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın önemine vurgu yaparak, "Zonguldak, karaelmasın başkentidir" ifadesini kullandı.
Mitinde, Türkiye'deki işsizlik ve yoksulluk oranlarına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, mevcut hükümeti eleştirerek, "6 milyon 200 bin işsizimiz var. 17 milyon yoksulumuz var" dedi. Emeklilere ve esnaflara yönelik vaatlerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere birer maaş ikramiye vereceğim" şeklinde konuştu.
Emekli ve Esnafa Destek
Kılıçdaroğlu, emeklilerin geçim sıkıntısına değinerek, "Bu milletin emekliye vefa borcu var" dedi. Esnaflara da çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Emekli aylıklarınızdan bir kuruş kestirmeyeceğim" ifadelerini kullandı. Ayrıca, taşeron işçiliği kaldıracaklarını ve herkesin kadrolu işçi olacağını vurgulayarak, işçilerin haklarını savunacaklarını belirtti.
Proje Vaatleri
Kılıçdaroğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) en az 5 bin işçi alınacağını da sözlerine ekledi. Mitingin sonunda halka karanfil dağıtan Kılıçdaroğlu, Zonguldak'tan ayrıldı.