Mersin Akdeniz'de Eski Asfaltın Yeniden Değerlendirilmesi İçin Çalışmalar Başladı
Mersin Akdeniz Belediyesi, asfalt kaplama yaptığı yollardan kazınan eski asfaltı yeniden işleyerek soğuk karışım asfalt haline getiriyor.
Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, asfalt kaplama yaptığı yollardan trimer makinesi ile kazınan eski asfaltı yeniden işleyerek soğuk karışım asfalt olarak değerlendiriyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, çeşitli mahallelerde asfalt yama ve kaplama çalışmalarına devam ediyor. Nusratiye Mahallesi'ndeki işlemleri tamamlayan ekipler, Turgutreis Mahallesi'ne geçerken, Hal Mahallesi'nde asfalt kaplama programını tamamlayan yüklenici firma ekipleri de Şevket Sümer Mahallesi'nde çalışmalara başladı.
Bu mahallelerdeki çalışmaların ardından ekipler, Güneş Mahallesi ve Mesudiye Mahallesi'nde asfalt kaplama ve yama işlemleri gerçekleştirecek.
Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, yasal süreci tamamlanan 100 bin tonluk asfalt ihalesinin ardından mevcut ekiplerin yanı sıra yüklenici firma ekiplerinin de katılımıyla yoğun bir asfalt sezonu geçirdiklerini belirtti.
İklimsel etkilerin yanı sıra kullanıma bağlı olarak yıpranan eski asfaltın yeniden değerlendirildiğini vurgulayan Eş Başkanlar, “Asfaltı tamamen kazımaya yarayan trimer makinesi ile sokaklarımızı eski ve yıpranmış olan asfalttan arındırıyoruz. Elde edilen eski asfaltı da yeniden işleyerek soğuk karışım asfalt tabir edilen türde kullanıyoruz. Böylece eski asfaltı moloz olmaktan kurtarıp ülke ekonomisine kazandırıyor ve çevreye daha duyarlı bir model oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yaz aylarından yararlanarak çalışmalarına hız verdiklerini belirten başkanlar, iki farklı ekip ile kentin sorunlarına modern bir şehircilik anlayışı çerçevesinde yaklaşmaya çalıştıklarını ve bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ettiklerini ifade etti.