Güncel »

Soma'da 301 Madencinin Şehit Olmasının Üzerinden 9 Yıl Geçti

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi rahmetle anıyoruz. 13 Mayıs 2014'te meydana gelen olay, Türkiye'de derin yaralar açtı.

13 Mayıs 2014 tarihinde Soma'da meydana gelen maden faciası, ülke genelinde büyük bir üzüntüye yol açtı. Yangın haberiyle başlayan acı olay, günlerce devam eden kayıplarla Türkiye'nin yüreğini dağladı. 301 madencinin hayatını kaybettiği bu trajik olay, birçok aileyi derinden etkiledi.

O gün yaşananlar, annelerin feryatları ve ailelerin gözyaşlarıyla hafızalarda yer etti. Facia sırasında bir işçinin "Çizmelerimi çıkarayım, sedye kirlenmesin" sözü, tüm ülkenin duygu seline kapılmasına neden oldu. Soma'da yaşanan bu acı, sadece bölgeyi değil, tüm Türkiye'yi sarstı.

Unutmadık... 301 şehit madencimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.