Erzurum'da KOBİ Çalışan ve İşverenlerine Yönelik Eğitim Destek Merkezleri Açıldı
Erzurum'da gerçekleştirilen törenle, KOBİ çalışanları ve işverenlerine yönelik Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezleri açıldı. Proje, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkılarıyla yürütülüyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen bir törenle, Erzurum, Elazığ, Samsun ve Sivas şehirlerinde KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi (KUYAP) kapsamında Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezleri açıldı. Törene, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) temsilcileri, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer yetkililer katıldı.
TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, açılışta yaptığı konuşmada, oda ve borsaların hizmet kapasitesini artırmak için çeşitli projeler yürüttüklerini belirtti. 2001 yılından beri uygulanan Oda Geliştirme Projeleri ile KUYAP Projesi'nin tamamlanmak üzere olduğunu ifade etti. Yavuz, projenin 15 büyüme merkezi ile birlikte yürütüldüğünü ve katılımcıların sayısının oldukça fazla olduğunu vurguladı.
Yavuz, küreselleşmeyle birlikte firmaların rekabet koşullarına uyum sağlamalarının önemine değinerek, projeyle yaklaşık 10 bin kişiye ulaşmayı başardıklarını aktardı. Ayrıca, eğitim programları ve atölye çalışmaları ile KOBİ'lerin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.
Törende, KUYAP projesine katkıda bulunan odaların temsilcilerine plaket verildi ve Eğitim Destek ve Koordinasyon Merkezleri'nin açılış kurdelesi kesildi. Bu merkezlerin, mesleki eğitim alanında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.