Akdeniz »

Siirt'te Gelen Yabancı Heyet, Bölgenin Gelişmemesine Şaşırdı

Romanya, Polonya, Hırvatistan, Bulgaristan ve Makedonya'dan gelen 20 kişilik heyet, Siirt'te doğal zenginliklerin varlığına rağmen bölgenin gelişmemesini sorguladı.

Siirt'e gelen 20 kişilik yabancı heyet, bölgenin yer altı zenginlikleri ve doğal ürünlerine rağmen neden gelişmediğine dair şaşkınlıklarını dile getirdi. AB Eğitim ve Gençlik Programları çerçevesinde düzenlenen proje kapsamında Siirt Üniversitesi Turizm ve Spor Eğitim Uygulama Merkezi'ni ziyaret eden heyet, ardından Siirt Ürünleri Araştırma Derneği'ni gezdi. Burada Siirt'in fıstığı, menengiç kahvesi, bakır ürünleri ve işlemeli Siirt battaniyesi gibi çeşitli ürünleri inceledi. Dernek Başkanı Vehip Emrah, konuklarına menengiç kahvesi ikram etti ve gelenlerin Siirt ürünlerine hayran kaldığını aktardı. Emrah, "Gelen konuklar, Siirt'in bu kadar doğal ürünlere sahip olmasına rağmen neden daha fazla gelişmediğini sordu. Bu ürünlerin kendi ülkelerinde büyük istihdam sağladığını belirttiler" dedi. Ayrıca, yabancı konuklar şehirdeki Tarihi Ulu Cami ve Tillo'daki tarihi yapıları gezerek Siirt'in tarihine tanıklık etti. Bir hafta boyunca Siirt'te kalacak olan heyet, üniversitedeki girişimcilik eğitimlerine katılacak ve Tillo Kalesi gibi tarihi yerleri ziyaret ettikten sonra şehirden ayrılacak.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.