Çankırı'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim mitinginde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.
Çankırı'da düzenlenen mitingde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsızlığını kaybettiğini savundu ve iktidarın yolsuzluk iddialarına değindi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankırı'da gerçekleştirdiği mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Erdoğan'ın tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AKP'nin fiili eş genel başkanı gibi siyaset yapmaktadır." dedi. Bahçeli, iktidarın ekonomik sorunları göz ardı ettiğini ve kendi menfaatleri doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Ayrıca, yolsuzluk iddialarına dikkat çekerek, "İktidar kadroları lüks içinde yaşarken, halk açlıkla mücadele ediyor." ifadelerini kullandı.
Bahçeli, 17-25 Aralık sürecine atıfta bulunarak, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele edilmediğini kaydetti. "Eğer paralel devlet varsa, bunun sorumlusu AKP’dir." diyen Bahçeli, Erdoğan’ın başkanlık sistemini benimsetme çabalarını da eleştirdi. Mitingde, halkın 7 Haziran seçimlerinde kendi iradesiyle temsilcilerini belirleyeceğini vurguladı. Bahçeli, "Türk milleti, sarayda komplo tertipleyen bir tek adamdan büyüktür." şeklinde konuştu.
Bahçeli, Erdoğan'ın yolsuzluk suçlamalarından kurtulmak için başkanlık arzusunu sürdürdüğünü de belirtti. Ayrıca, Başbakan Davutoğlu'na yönelik eleştirilerde bulunarak, "Davutoğlu'nun söylediklerinin halk nezdinde bir karşılığı yoktur." dedi. Mitingde, partisine destek çağrısı yaparak, 7 Haziran seçimlerinde güçlü bir destek beklediğini ifade etti.