Kayseri'de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mursi'nin idam edilmesi durumunda şehit olacağını belirtti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri'de yaptığı konuşmada Mursi'nin idam edilmesi halinde şehitlik mertebesine ulaşacağını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde Mursi hakkında açıklama yaptı. "Mursi, eğer idam edilirse ki buna inanmıyorum, terör örgütüyle mücadele eden bir kardeşim şehitlik mertebesine ulaşmış olacaktır" dedi. Ayrıca, Kayseri'de 458 trilyon lira değerindeki 50 eserin açılışını yaptıklarını da belirtti.
Kayserispor'un Süper Lig'e çıkması ve Kayseri Erciyes'in PTT 1. Lig'e inmesi hakkında da konuşan Erdoğan, "Kayseri hizmetin kıymetini çok iyi bilir" dedi. Yatırımların Kayseri ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.
Erdoğan, geçmiş dönemlerdeki ekonomik başarıları ve muhalefetin eleştirilerine de değinerek, "Bunların sırtında boş yumurta küfesi var, bizim sırtımızda dolusu var" şeklinde ifadelerde bulundu. Ayrıca, Türkiye'nin deprem sonrası yaptığı inşaat projeleriyle ilgili bilgiler verdi.
Son olarak, Mursi'nin durumu hakkında "Biz Allah’ın huzurunda eğiliriz. Bizi şehitlerin akıbeti ile tehdit ederek yolumuzdan çevireceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz" diyerek sözlerini tamamladı.