HDP Kadın Koordinasyonu, Meral Akşener'e Yönelik Cinsiyetçi Saldırıları Kınadı
HDP Merkezi Kadın Koordinasyonu, MHP Milletvekili Meral Akşener'e yönelik cinsiyetçi saldırıları kınadı ve özür talebinde bulundu.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkezi Kadın Koordinasyonu, MHP Milletvekili Meral Akşener hakkında ortaya atılan kaset iddialarını kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, Akşener'in kadın kimliğine yönelik bir saldırı olduğu vurgulandı. Latif Erdoğan'ın Akşener'e yönelik ifadelerinin kabul edilemez olduğu belirtildi ve kendisinin tüm kadın siyasetçilerden özür dilemesi gerektiği ifade edildi.
HDP'li kadınların uzun yıllar süren mücadelesinin, parti içinde ve dışında eşit temsil ilkesine dönüşmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, erkek siyasetin benzer saldırıları kadınların siyasete katılımını zorlaştırdığına dikkat çekildi. Ataerkil zihniyetin, kadınları siyasetten uzaklaştırma çabaları, kadın dayanışmasının önemini ortaya koymaktadır.
HDP Merkezi Kadın Koordinasyonu, kadınların özgürce siyaset yapabileceği bir alan yaratılması gerektiğini vurgulayarak, erkekleri 'genel ahlak' üzerinden kadınlara tahakküm kurma alışkanlıklarını terk etmeye çağırdı. Cinsiyet eşitlikçi ve demokratik bir anlayışın ancak bu şekilde mümkün olacağına inanıyorlar.