Güncel »

Batman Sason'da Kendo Aşireti Tarafından Piknik Etkinliği Gerçekleştirildi

Batman Sason'da Kendo aşiretinin önde gelenleri, bölgede düzenledikleri piknikle huzur ortamını kutladı. Katılımcılar doğanın tadını çıkarırken, geçmişteki huzursuz günlere de vurgu yapıldı.

Batman'ın Sason ilçesinde, Kendo aşiretinin liderleri Hacı Beşir Çelik ve Mutalip Çelik, bir zamanlar silahların hüküm sürdüğü Şartakke Beleşeve bölgesinde piknik etkinliği düzenledi. Çözüm sürecinin ardından bölgenin huzurlu hale gelmesiyle birlikte, vatandaşlar bahar havasının tadını çıkarmak için piknikte bir araya geldi.

Etkinliğe Sason Kaymakamı Tekin Dundar, Tabur Komutanı Gökhan Ceniz, Batman Valiliği Yazı İşleri Müdürü Nimetullah Görhan, İlçe Emniyet Amiri Alparslan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, İlçe Jandarma Komutanı Musa Uludağ, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Piknik sonrası katılımcılar dağ yürüyüşü yaparak şarkılar eşliğinde eğlendi.

Kaymakam Dundar, geçmişte bu dağların huzursuzluklar nedeniyle insanlardan mahrum kaldığını belirterek, "Artık burada huzur var. İnsanlarımız bu güzellikleri hak ediyor" dedi. Kendo aşiretinin liderlerinden Mutalip Çelik, barış ortamının yeniden tesis edildiğini ifade ederek, bu tür organizasyonların devam etmesini diledi.

Hacı Beşir Çelik ve Mutalip Çelik, pikniğe katılanlara teşekkür etti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.