Adana Seyhan'da Gerçekleşen Bombalı Saldırıya Maruz Kalan Eski Başkan Anlattı
Adana Seyhan'daki HDP binasına yönelik bombalı saldırıda yaralanan eski ESP Adana İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş, yaşadığı dehşet dolu anları aktardı.
18 Mayıs 2015 tarihinde Adana ve Mersin'de HDP binalarına eş zamanlı bombalı saldırılar düzenlendi. Adana'daki saldırıda yaralanan 6 kişiden biri olan eski ESP Adana İl Başkanı Sabahattin Pişkinbaş, hastaneden taburcu olduktan sonra yaşadıklarını paylaştı. Patlama anını tarif eden Pişkinbaş, "İçeri girdim, gazeteleri topluyordum. Masaya dirseğimi dayadım, bir gün önceki mitingimizin haberini okumaya başladım. Birkaç dakika sonra korkunç bir patlama sesi duyuldu, ben yere savruldum. Vücuduma şarapnel parçaları isabet etti. Ortam alev almıştı, ben de kaçmaya çalıştım ama kapı yıkıldı" dedi. Ardından hastaneye kaldırıldığını ve dikiş atıldığını belirten Pişkinbaş, "Biz yıldırılmaya çalışıyoruz ama biz yılmayacağız. Tek istediğimiz özgürleşmektir" diye ekledi.
Pişkinbaş, gözünün patlamadan ötürü puslu gördüğünü ve kulağında bir duyma sorunu yaşadığını da ifade etti.
Emniyet güçleri, Adana ve Mersin'deki bombalı saldırıları gerçekleştiren kişinin aynı zanlı olduğunu tespit etti ve yakalama çalışmaları sürüyor.