Akdeniz »

İstanbul'da Kadınların Güçlenmesi İçin Önemli Adımlar Atılmalı

İstanbul'da düzenlenen toplantıda, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, kadınların sosyal ve siyasal yaşamda hak ettikleri yeri alamadığını belirtti ve bu konuda önemli hamleler yapılması gerektiğini vurguladı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD) tarafından Conrad Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya katıldı. Burada yaptığı konuşmada, kadınların dünya nüfusunun yarısını oluşturmasına rağmen sosyal ve siyasal yaşamda hak ettikleri yeri alamadıklarını ifade etti. Bozkır, “Kadınlar bir anlamda kaybedilmiş alanların tekrar kazanılması için önemli hamleler yapmalıdır” dedi. Ayrıca, kota sisteminin kadınların güçlenmesi için yeterli olmadığını, liyakat unsurlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini belirtti.


Eğitim eksikliğinin kadınların aile içinde güçlü olamamasıyla sonuçlandığını kaydeden Bozkır, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kadınların sosyal ve ekonomik hayatta güçlenmesinin temel unsurlarından birinin eğitim olduğunu vurguladı. Kız çocuklarının eğitimine yönelik yapılan kampanyaların etkili olduğunu söyleyen Bozkır, başörtüsü yasağının kalkmasının da kadınların eğitim alabilmesine önemli katkı sağladığını aktardı. "Bu yasağın kalkmasıyla birlikte, Türkiye daha olumlu bir ortamda ilerliyor," dedi.


Bakan Bozkır, siyasette kadınların rolünün önemine de değinerek, kadın milletvekili sayısının artırılması gerektiğini belirtti. Kadına karşı şiddet ile ilgili mücadelede ortak hareket etmenin önemini vurgulayan Bozkır, toplum psikolojisi ve eğitimle bu sorunun üstesinden gelinebileceğini ifade etti. “Kadınların katıldığı ortamlarda daha sükunet ve dikkat hâkim oluyor,” diyerek kadınların sosyal hayatta daha etkin roller üstlenmesi gerektiğinin altını çizdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.