Akdeniz »

Gölcük Ford Otosan İşçileri, Bursa'daki Eyleme Destek Vermek İçin Yola Çıktı

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Ford Otosan işçileri, Bursa'daki Renault ve TOFAŞ işçilerine destek vermek amacıyla eylem başlattı. Üretime geçme mesajı alan işçiler, protesto amacıyla yola çıktı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde bulunan Ford Otosan fabrikasında çalışan işçiler, Türk Metal Sendikası'na karşı protesto eylemi başlattı. Fabrika önünde toplanan işçiler, Bursa'da devam eden Renault ve TOFAŞ işçilerine destek vermek amacıyla araçlarıyla yola çıkmaya karar verdiler. Eylem sırasında, Ford yönetiminden vardiyalarda yeniden üretime başlanacağına dair mesajlar geldi. Ancak işçiler, üretime karşı olmadıklarını, yalnızca Türk Metal Sendikası'nın ikili tutumlarını eleştirdiklerini ifade ettiler. Bu açıklamalar sonrasında, eyleme katılan işçiler, araçlarının logo kısımlarını siyah bantla kapatarak, boykot amaçlı olarak Bursa'ya doğru yola çıktılar.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.