Akdeniz »

Sinop Merkez'de Kültür Merkezi İnşaatında Tarihi Eserler Ortaya Çıktı

Sinop Merkez'de yapımı planlanan Kültür Merkezi'nin inşaatı sırasında çok sayıda tarihi eser ve mezar bulundu.

Sinop’ta yapımı planlanan Kültür Merkezi inşaatında gerçekleştirilen temel hafriyat çalışmaları sırasında, Sinop Müze Müdürlüğü uzmanları tarafından Antik Nekropol izlerine rastlandı. Bu gelişme üzerine hafriyat durduruldu ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü izinleriyle 27 Nisan 2015 tarihinde kurtarma kazılarına başlandı.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, konuyla ilgili açıklama yaparak, "Yapı alanında yapılan incelemelerde, M.Ö 4. yüzyıla kadar uzanan çok sayıda gömü bulundu. Bu mezarlar, moloz taş örgülü, kiremit çatılı ve toprak gömü çeşitlerini içermektedir," ifadelerini kullandı. Kazı alanında ayrıca, Lekythos, Kantharos, Amphora gibi mezar hediyeleri de bulunduğu belirtildi. Müze Müdürü Hüseyin Vural, Nekropol alanında Musevi inancına ait buluntulara rastlandığını ve çalışmaların devam ettiğini ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.