Akdeniz »

Yalova'da Ahilik Haftası Kutlamaları 11-17 Mayıs Tarihleri Arasında Devam Edecek

Yalova'da 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak olan Ahilik Haftası’nın açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Yalova'da Ahilik Haftası kutlamaları, 11-17 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. İlk etkinlik, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Törende, Yalova Gümrük ve Ticaret İl Müdürü Reşat Kırışgil, Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hüseyin Çetin, Yalova Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy ve YTSO Başkanı Tahsin Becan, Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, konuklarını Valilik toplantı salonunda ağırladı. Cebiroğlu, ahiliğin esnaf ve sanatkarlar için önemli bir değer olduğunu belirterek, tüm esnafların Ahilik Haftası’nı kutladı. YESOB Başkanı Hüseyin Çetin ise ahilik kültürünün ekonomik dayanışma ve birlik için bir rehber olduğunu ifade etti. Kutlamalar kapsamında, yılın ahisi seçilen Hasan Aydoğan’a teşekkür belgesi verildi ve cübbe giydirildi. Ahilik Haftası, çeşitli etkinliklerle sürecek.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.