Akdeniz »

Kızıltepe Çev-Gön Derneği, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'nin idam kararını kınadı.

Kızıltepe'de bulunan Çevre Gönüllüleri Derneği, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için verilen idam cezasına sert tepki gösterdi. Dernek Başkanı Menduh Çakar, Mursi'nin halk tarafından seçildiğini hatırlatarak, bu kararın insanlık suçu olduğunu ifade etti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde faaliyet gösteren Çevre Gönüllüleri Derneği (Çev-Gön) Başkanı Menduh Çakar, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yönelik idam kararını eleştirdi. Çakar, Mursi'nin halkın oylarıyla seçildiğine dikkat çekerek, “Mursi, Mısır'da yüzde 51 oyla Cumhurbaşkanı oldu. Darbe sonrası hukuksuz bir şekilde idama mahkum edildi. Bu durumu kınıyoruz, idam bir insanlık suçudur” dedi. Çakar, ayrıca emperyalist güçlerin bu durumu istismar ettiğini ve tüm dünyanın bu karara tepki göstermesini beklediklerini vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.