Zonguldak Kdz. Ereğli'de Piknik Sırasında Denizde Boğulma Olayı: İki Kişi Hayatını Kaybetti
Zonguldak Kdz. Ereğli'de bir grup üniversite öğrencisi piknik yaparken denizde boğulma olayı yaşandı. Gençlerden biri suya düştü, onu kurtarmaya çalışan bir kişi de hayatını kaybetti.
Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesinde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı tatili nedeniyle plajda piknik yapan 30 kişilik bir grup, Cemaller Köyü Çavuşağzı plajında bir araya geldi. Gençler, tehlikeli bir bölge olan 'Dalyan' kısmına gitti. Bu sırada, Muttalip Demir (19) kayalık alanda kayarak denize düştü. Olayı gören Kdz. Ereğli Belediyesinde nikah memuru olarak görev yapan Şerafettin Akbulut, hemen denize atladı ancak kayalıklar nedeniyle boğularak hayatını kaybetti. Çevredeki vatandaşların yardımıyla Akbulut sudan çıkartılırken, Muttalip Demir’in durumu endişe vericiydi ve suda kayboldu. Muttalip Demir'in BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Din Kültürü Öğretmenliği bölümünde öğrenci olduğu öğrenildi.
Olayın ardından çevredekiler, durumu 112 Acil Servis ve Zonguldak AFAD ekiplerine bildirdi. Akbulut, sudan çıkarıldıktan sonra tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Demir için yapılan arama çalışmaları sonucunda, dalgıç ekipler kısa sürede öğrencinin cesedine ulaştı. Olayı gören diğer öğrenciler sinir krizi geçirirken, sabah saatlerinde dalış yapan bir dalgıç, olumsuz hava koşulları nedeniyle dalışlarını sonlandırdıklarını belirtti. Demir ve Akbulut’un cenazeleri, BEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.