Akdeniz »

Zonguldak Ereğli'de Emekli İbrahim Acar, 20 Bin TL Kredi Çekildiğini Öğrendi

Zonguldak Ereğli'de emekli İbrahim Acar, sahte kimlik kullanılarak 20 bin TL kredi çekildiğini öğrenince dolandırıldığını ispatlamak için kapı kapı dolaşıyor.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, emekli İbrahim Acar sahte kimlikle dolandırılarak 20 bin TL kredi çekildiğini öğrendi. 59 yaşındaki Acar, 3 aydır maaşını alamadığı için dolandırıldığını ispatlamak adına çeşitli kurumları ziyaret ediyor. 17 yıl Gülüç Belediyesi’nde şoförlük yaptıkdan sonra 2005 yılında emekli olan Acar, maaşını aldığı Ereğli PTT şubesine gittiğinde maaşının yatmadığını öğrendi. Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) yaptığı başvuru neticesinde maaşının İstanbul Pendik’teki özel bir bankaya yatırıldığını öğrendi. Bankaya gittiğinde, kimlik bilgileri kullanılarak sahte bir kimlikle maaşının değiştirildiği ve üzerine 20 bin TL kredi çekildiği bilgisiyle karşılaştı. Acar, bu süreçte yaşadığı zorlukları ve psikolojik durumunu gözyaşları içinde anlattı.
Sıkıntılı Süreç
Acar, SGK’dan aldığı belgelerle durumu araştırmaya çalıştığını ancak sürekli farklı yönlendirmelerle karşılaştığını ifade etti. 3-4 aydır maddi sıkıntılar yaşadığını ve evde huzursuzluk olduğunu belirten Acar, devletten ve yetkililerden yardım talep etti. Sahte kimlik kullanarak kendisine ait olan maaşının bankada değiştirilmesi ve kredi çekilmesi nedeniyle mağdur olan Acar, bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını ve adaletin sağlanmasını bekliyor. Ayrıca, dolandırıcının yakalanması için de şikayette bulunduğunu sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.