Akdeniz »

Şırnak'ta Aile Hekimleri, 3 Günlük İş Bırakma Eylemi Gerçekleştiriyor

Şırnak'ta görevli aile hekimleri, 20-22 Mayıs tarihleri arasında hizmet vermeyeceklerini duyurdu. Aile Sağlığı Merkezleri'nde iş bırakma eylemi başlatan hekimler, sağlık sistemine yönelik taleplerini dile getirdi.

Şırnak'ta aile hekimleri, 20, 21 ve 22 Mayıs tarihlerinde iş bırakma eylemi düzenleme kararı aldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sağlık çalışanları, Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne yürüyüş gerçekleştirdi. Tabip Odası Başkanı Azat Karagöz, burada yaptığı açıklamada, yaklaşık 70 bin sağlık çalışanının birinci basamak sağlık hizmetlerinde karşılaştıkları sorunlara dikkat çekti. Karagöz, "Son beş aydır, Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) çalışanlarına Cumartesi günleri zorla fazla çalışmaları dayatılıyor. Bu duruma karşı direniş gösteriyoruz ve 3 gün boyunca hizmet vermeyeceğiz," dedi. Eylemde, sağlık çalışanlarının hakları için mücadele edeceklerini vurgulayan Karagöz, "Taleplerimiz karşılık bulana kadar eylemlerimiz sürecek," ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.