Akdeniz »

Araban'da Hububat Ekili Alanlarda Yüksek Rekolte Bekleniyor

Araban Ovası'ndaki hububat ekili alanlarda bu yıl yüksek rekolte bekleniyor. Kış ve bahar mevsimlerinin bol yağışlı geçmesi çiftçileri sevindiriyor.

Araban Ovası, Türkiye'nin en kaliteli buğdayının yetiştiği yer olarak biliniyor. Bu yıl kış ve bahar mevsimlerinde yaşanan bol yağışlar, hububat ekili alanlarda rekolteyi artırdı. Araban Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde görevli ziraat mühendisleri, 102 bin dönüm buğday ve 38 bin dönüm arpa ekili alanı inceledi. Ziraat Mühendisi Kerim Yavuz, bu yıl süne popülasyonunun az olduğunu belirterek, ilaçlı mücadeleye gerek kalmadan kaliteli ürün elde edileceğini ifade etti. Geçen yıllara kıyasla bu yıl yüksek verim bekleniyor. Yavuz, 10-15 Haziran tarihleri arasında hasat döneminin başlayacağını öngördüklerini ve bu durumun hem yerel hem de ulusal ekonomi için önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.