Akdeniz »

Yalçın Akdoğan, HDP'nin Barajı Geçme Çabalarını Değerlendirdi

Yalçın Akdoğan, HDP'nin barajı geçmek için her yolu mubah saydığını belirterek, muhalefetin koalisyonu durumunda çözüm sürecinin sona ereceğini ifade etti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, HDP’nin barajı geçmek için her türlü yolu mubah saydığını vurguladı. Akdoğan, muhalefetin öngördüğü koalisyon yapısının gerçekleşmesi durumunda çözüm sürecinin aynı gün sona ereceğini ifade etti. Ayrıca, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dış güçler tarafından desteklendiğini belirtti. Akdoğan, "Paralel yapı ile flört edenler, her yolu mübah görür" dedi. HDP’nin koalisyon içinde çözüm sürecini bitirme planları olduğunu düşündüğünü belirten Akdoğan, HDP’nin kendi geleceğini düşünmeden bir projeye dahil olduğunu söyledi. Akdoğan, HDP'nin bu süreçte taşeron olarak kullanıldığını ve AK Parti'nin devrilmesi için bir araç haline geldiğini ifade etti.

Akdoğan, HDP'nin eleştirilere yanıt verme biçimi hakkında da yorumda bulundu. Eleştiriler karşısında HDP’nin aşırı tepki verdiğini belirten Akdoğan, "Siyasi mücadelede herkes birbirini eleştirecek ve tahammül göstermeyi öğrenmelidir" dedi. Ayrıca, AK Parti'nin sağladığı özgürlük ortamının önemine değinerek, geçmişte yaşananları hatırlattı. Son olarak, AK Parti'nin oy oranları hakkında yaptığı anketlerde seçmenlerin büyük bir kısmının koalisyon istemediğini ve AK Parti'nin iktidar olacağına inandıklarını söyledi.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.