Akdeniz »

Erzincan'da Dünya Süt Günü, Gıda ve Tarım Bakanlığı'nın düzenlediği etkinlikle kutlandı.

Erzincan'da, Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından her yıl kutlanan Dünya Süt Günü etkinliği yapıldı. İlgili kurumlar tarafından düzenlenen etkinlikte, sütün önemi vurgulandı ve katılımcılara süt ikram edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Dünya Süt Günü, Erzincan'da coşkuyla kutlandı. Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, sütün insan sağlığına olan katkıları anlatıldı. Şehir meydanında düzenlenen etkinliğe, Erzincan Vali Yardımcısı Ahmet Türköz, Belediye Başkan Yardımcısı Karabey Atıcı ve diğer yetkililer katıldı. Vali Yardımcısı Türköz, yaptığı konuşmada süt ve süt ürünlerinin sağlıklı beslenmedeki rolünü vurguladı. Çocuklara süt içme alışkanlığının kazandırılması gerektiğini belirten Türköz, bu tür etkinliklerin sütün tüketimini artırmayı hedeflediğini ifade etti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz ise, çocukluk döneminde süt tüketiminin önemine dikkat çekti. Yılmaz, Türkiye'deki süt tüketiminin Avrupa Birliği ülkelerine oranla düşük olduğunu belirterek, her bireyin günlük olarak yeterli miktarda süt tüketmesi gerektiğini vurguladı. Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Günay da, sağlıklı süt üretimi için laboratuvar kurduklarını ve toplumda süt tüketimini teşvik etmeye yönelik çalışmalara destek verdiklerini açıkladı.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.