Akdeniz »

Hakkari'de Gazi Sebahattin Aslan, Atık Kağıt Toplayarak 35 Bin Öğrenciye Destek Sağladı

Hakkari'de gazi Sebahattin Aslan, tekerlekli sandalyeden yaptığı atık kağıt toplama ile 35 bin öğrenciye kırtasiye, giyecek ve ayakkabı yardımında bulundu.

Hakkari'de, 1995 yılında PKK ile çatışmada yaralanan gazi Sebahattin Aslan, tekerlekli sandalyede hayatını sürdürmesine rağmen, başta Hakkari'deki çocuklar olmak üzere 3 yıl içerisinde 35 bin fakir öğrenciye yardım ulaştırdı. Atık kağıt toplayarak elde ettiği gelirle öğrencilere kırtasiye malzemesi, giyecek ve ayakkabı temin eden Aslan, bu süreçte sosyal medya aracılığıyla destekçi buldu ve arkadaşlarıyla birlikte daha geniş bir yardımlaşma ağı oluşturdu.

Aslan, 3 yıl önce evine kapanmışken, şimdi çocuklarla buluşarak onlara yardım etmeyi bir görev haline getirdiğini belirtti. Hakkari, Diyarbakır ve Ağrı'daki çocuklara ulaştığını ve Türkiye genelinde 100 bin liralık yardımla 35 bin öğrenciye destek sağladığını ifade etti. Gazi Aslan, çocuklarla olan etkileşiminin kendisini hayata bağladığını ve eğitime katkıda bulunmanın önemini vurguladı. Bu süreçte, çevre bilinci ve vatan sevgisi üzerine eğitimler de vermeye çalıştığını söyledi.

Gazi Aslan, yardım faaliyetlerinin büyümesiyle birlikte bir dernek kurarak daha fazla insana ulaşmayı hedefledi. Eğitim seviyesinin yükseltilmesi gerektiğini belirten Aslan, çocukların geleceğine sahip çıkmanın önemine dikkat çekti. Ayrıca, geri dönüşümün hem çevre hem de ekonomi için faydalı olduğunu dile getirerek, sürdürülebilir bir yardım modeli oluşturmayı amaçladığını sözlerine ekledi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.