Elazığ'da TEİAŞ, Enerji Hatlarını Helikopterle Denetledi
Elazığ'da Türkiye Elektrik İletim Genel Müdürlüğü, enerji hatları için helikopterle denetim gerçekleştirdi. TEİAŞ, hatların bakımını sağlamak amacıyla bu uygulamayı yılda bir kez yapıyor.
Elazığ'da Türkiye Elektrik İletim Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) 13. Bölge Müdürlüğü, enerji hatlarında helikopterli denetim uygulaması gerçekleştirdi. TEİAŞ 13. Bölge Müdürü Bahattin Yıldırım, basın toplantısında helikopterle yapılan denetimlerin detaylarını paylaştı. Yıldırım, 51 bin kilometre uzunluğundaki 380 ve 154 kV seviyesindeki elektrik iletim hatlarının havadan denetlendiğini belirtti. Helikopterlerde video, termal, krona kameralar ve fotoğraf makineleri gibi elektrooptik cihazlar kullanıldığını ifade eden Yıldırım, "Bu denetimlerin amacı, hatlarda oluşan ya da oluşabilecek arızaları tespit etmektir. Tespit edilen arızalar aynı gün müdürlüğümüze bildiriliyor ve ekiplerimiz hemen harekete geçiyor" dedi.
Yıldırım, helikopterle yapılan denetimlerde aciliyet arz etmeyen arızaların rapor edildiğini ve bu raporların bir ay içinde ıslak imzalı olarak ilgili firmadan kendilerine ulaştığını aktardı. Zor doğal koşullarda enerji hatlarına müdahale etmenin zorluğuna dikkat çeken Yıldırım, "Yılda bir kez helikopter kiralayarak tüm hatlarımızı denetliyoruz. Bu yöntemle arızaların tespiti ve bakımı daha etkin bir şekilde yapılabiliyor" şeklinde konuştu. Basın toplantısının ardından, Elazığ'da önceden gelen helikopterler enerji hatlarını kontrol etmek üzere havalandı.