Galatasaray'da Seçimli Olağan Genel Kurul'da Oy Kullanma İşlemi Başladı
Galatasaray Kulübü'nün Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda oy verme işlemleri başladı. 7 bin 856 üyenin katılacağı seçimde yeni başkan belirlenecek.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda düzenlenen genel kurulun açılışını Başkan Duygun Yarsuvat gerçekleştirdi. İlk olarak Seçim Divan Kurulu oluşturuldu ve başkanlığına Metin Ünlü seçildi. 15 sandıkta oy kullanma işlemi yapılırken, görevli üyeler de belirlenmiş durumda. Seçim işlemlerinin saat 15:00'e kadar sürmesi bekleniyor. Başkan adayları Turgay Kıran "gri", Ahmet Özdoğan "sarı" ve Dursun Özbek "kırmızı" liste ile yarışıyor.
Toplam 7 bin 908 üye kaydı bulunan kulüpte, son dönemde vefat edenlerin ve çalışanların düşülmesinin ardından 7 bin 856 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor. Bu olağan seçimli genel kurulda Galatasaray tarihinin 36. başkanı seçilecek.
Başkan adayı Turgay Kıran, kazananın Galatasaray olmasını dileyerek diğer adaylara başarılar diledi. Prof. Dr. Ahmet Özdoğan ise, "Galatasaray'a yakışır bir seçim kampanyası yürüttük. Enes Kuşku adında dünya ikincisi sporcumuz var. Kulübümüzün tesislerinin durumu ise tartışmalı. Ancak genç sporcumuz büyük bir başarı elde etti ve hep birlikte yeni bir hikaye yazabiliriz." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Dursun Özbek'in Vurgusu
Son olarak Dursun Özbek, genel kurulun seçeceği başkan adayının büyük bir mirası devralacağını belirterek, "Bu mirası emanet olarak kabul ediyorum ve daha iyi bir şekilde teslim edeceğime söz veriyorum." ifadelerini kullandı.