İstanbul'da Bakan Güllüce'den Dinler Savaşları İle İlgili Açıklamalar
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul'da yaptığı açıklamada 2000'li yılların dinler savaşı dönemine işaret ettiğini belirtti. Güllüce, Batı'nın Doğu ile olan ilişkilerini daha da karmaşık hale getirdiğini ifade etti.
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, seçim çalışmaları çerçevesinde İstanbul'da çeşitli etkinliklere katıldı. Bu kapsamda, Pendik'te düzenlenen Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) etkinliğinde konuşma yapan Güllüce, dinler savaşlarının önümüzdeki yıllarda daha belirgin hale geleceğini vurguladı. Güllüce, konuşmasında, "Müslümanlık ve Hristiyanlık, üye kapma mücadelesi veren dinlerdir. Bugün Ortadoğu'da gerçekleştirilen operasyonlar, Batı'nın Doğu'yu kontrol etme çabalarının bir yansımasıdır" dedi. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik gelişimi açısından olumlu gelişmelere işaret eden Güllüce, Batı'nın yaşlanması ve üretimin Doğu'ya kaymasıyla birlikte Türkiye'nin avantaj elde edeceğini belirtti.
Bakan Güllüce, konuşmasında, Türkiye'nin geleceği ile ilgili umut verici mesajlar da verdi. Emek Mahallesi'nde yapılan Sosyal Yaşam Alanı'nın açılışında ise, "AK Parti hükümeti, Türkiye'yi ileriye taşıdı. Artık vatandaşlarımız sosyal tesisler istemekte" dedi. Güllüce, kentsel dönüşüm konusundaki engellemelere de değinerek, "Biz, kentsel dönüşümde başarılı olacağız" ifadelerini kullandı. Son olarak, Okmeydanı'nda tapu dağıtım törenine katılan Güllüce, vatandaşlara tapularını teslim etti.