Çekmeköy'de Düzenlenen Toplantıda Hüseyin Yayman, Çözüm Süreci Üzerine Açıklamalarda Bulundu
AK Parti Milletvekili adayı Hüseyin Yayman, Çekmeköy’de düzenlenen "Yedi Bölge Yedi Renk Çözüm Süreci" toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yayman, demokratik düzenin sağlanması gerektiğini vurguladı.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
AK Parti Milletvekili adayı Hüseyin Yayman, Çekmeköy'de gerçekleştirilen "Yedi Bölge Yedi Renk Çözüm Süreci" toplantısına katıldı. Toplantıda, evrensel bir demokratik düzenin kurulmasının sorunların çözümünde anahtar olduğunu belirtti. Yayman, "Bize önce hürriyet lazım, demokrasi lazım, kardeşlik lazım" ifadelerini kullandı.
Toplantıya, AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Abdurrahman Kurt, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve birçok davetli katıldı. Yayman, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekerek, "Eski Türkiye ile yeni Türkiye'nin seçimi yapılacak" dedi. Barış, kardeşlik ve huzur vurgusu yapan Yayman, anaların ağlamaması gerektiğini ve çözüm sürecinin devam etmesi gerektiğini savundu.
Yayman, Türkiye'de temel bir demokrasi sorununa işaret ederek, bu sorunun çözülmesinin, evrensel ölçekte bir demokratik düzenin kurulmasına bağlı olduğunu dile getirdi. Ayrıca, muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde bulundu ve AK Parti'nin insan onurunu yükseltme amacını vurguladı. Yayman, "AK Parti çözüm sürecini silahlar sussun diye başlattı" açıklamasında bulundu. Toplantıda, çözüm sürecinin fitneyi ortadan kaldıracağı ve kardeşliği tesis edeceği vurgusu yapıldı.