Manisa Demirci'de Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın Yenilenmesi için Çalışmalar Başlıyor
Manisa Demirci'de atıl durumda olan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenecek. Başkan Cengiz Ergün, parkın potansiyelinden bahsetti.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci ilçesinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Ergün, parkın 21 dönümlük sosyal alanının ilçe için yeterince değerlendirilemediğini belirtti. Parkın, Büyükşehir Belediyesi'ne devredileceğini ve böylece yeniden hayat bulacağını ifade etti.
İlçe ziyaretinde parkı gezerek mevcut durumu değerlendiren Ergün, beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanlarıyla birlikte incelemelerde bulundu. Koordinatör Kazım Aysan, parkın daha aktif kullanılabilmesi için yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi.
Parkın Yenilenmesi İçin Planlar
Başkan Ergün, parkın atıl durumunun Demirci için kayıp olduğunu vurgulayarak, alanın daha güzel bir hale getirilebileceğini kaydetti. Parkta mevcut olan kıl çadır, kafeterya ve yeşil alanları gezdi. Ergün, “Yol kenarlarına koruma yapmalıyız. Aydınlatmalar eksik, parkı özel bir işletmeciye vermişiz. Burası Demirci için güzel bir sosyal alan olabilir. Yenileyerek halkın kullanımına sunacağız” dedi. Ayrıca, öğrenciler için sosyal bir alan oluşturacaklarını da belirtti.
Keman Resitali Dikkat Çekti
Başkan Ergün, park alanında yapılan keman resitaline de katıldı. Parkta keman çalan bir sanatçı, Ergün'e özel bir performans sergiledi. Demirci'nin eski Belediye Başkanı İhsan Temel de kemanla yaptığı gösteriyle dikkat çekti.