Akdeniz »

Oltu'da 116 Hafız, Ödül Töreni ile Altınla Taçlandırıldı

Oltu'da düzenlenen hafızlık yarışmasında dereceye giren 116 hafız, ödüllerini aldı. Tören, Oltu Efkan Ala Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfı tarafından düzenlenen sekizinci hafızlık yarışmasının ödül töreni, Oltu Efkan Ala Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programa, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlandı. Törende, Birlik ve Beraberlik Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ağırman açılış konuşması yaptı. Ağırman, konuşmasında vatan sevgisinin önemine vurgu yaparak, Oltu'nun kendileri için özel bir yer olduğunu ifade etti. Ayrıca, vakfın geçmişte yürüttüğü eğitim faaliyetlerinden bahsetti ve Oltu'daki İmam Hatip okulu ihtiyacına dikkat çekti.

Ödül töreninde İçişleri eski Bakanı ve Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala da bir konuşma gerçekleştirdi. Ala, gençlerin İslam anlayışının, ahlakının önemine değinerek, bu anlayışın sadece Türkiye'yi değil, tüm İslam alemini etkileyeceğini belirtti. Törende, 116 hafız öğrenciye ödülleri takdim edildi. Törene Oltu Kaymakamı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve çevre ilçelerin belediye başkanları da katıldı. Törenin ardından, Bakan Ala, ailesiyle sohbet etti ve hafız öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.