Akdeniz »

Samandağ'da Su Zammına Karşı Vatandaşlar Eylem Düzenledi

Hatay’ın Samandağ ilçesinde vatandaşlar, su zammını protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

Mağaracık Mahallesi'nde düzenlenen eyleme muhtar Sayım Arslan ve CHP meclis üyesi Fevzi Sakallı'nın da aralarında bulunduğu birçok kişi katıldı. Protestoda, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin su fiyatlarına yaptığı artışın geri çekilmesi talep edildi. Fevzi Sakallı, daha önce 1 ton suyun fiyatının 80 kuruş olduğunu hatırlatarak, şu an iş yerleri için 8 TL'den 10 TL'ye, meskenler için ise 4 TL'ye yükseldiğini ifade etti. Sakallı, su bedelinin 2 TL'yi geçmemesi gerektiğini vurgulayarak, su zammının iptal edilmesini istediklerini belirtti.


Protestoda ayrıca, atık su bedelinin faturalardan kaldırılacağına dair verilen sözlerin tutulmadığını dile getiren Sakallı, "Mağaracık Mahallesi sakinleri olarak kanalizasyon sistemimiz olmadığı için bu hizmetten yararlanamıyoruz. Üstelik su parası tahsilatının 3 ayda bir yapılması nedeniyle de mağduriyet yaşıyoruz" şeklinde konuştu.


HİKMET SAY

HATAY


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.